A traditional stone house in Jardim do Mar on Madeira-island, was being renovated and transformed into a house that meets todays living standards, while keeping it’s original character. Like many traditional houses is Madeira, the house didn’t have any inside circulation space; all rooms were reached through the outside space or another room. The kitchen was a separate building in the garden. We proposed to demolish the old kitchen, and replace it with a new kitchen that is directly connected to the dining room and has a better relationship with the garden. In line with the kitchen, there is a semi-covered barbecue area and a new storage. Inside, we created a small circulation space that connects all rooms.

029 model

029 99 PLANTAS

029 photo 01

029 photo 02

029 photo 07

029 photo 03

029 photo 04

029 photo 06

 

029 photo 08

 

PROGRAM

Renovation and extension of a privat house

CLIENT

Private

LOCATION

Jardim do Mar, Madeira – Portugal

YEAR

2011-2012

CONTRACTOR 

Luís & Brás, Construção Civil Lda, Prazeres

STATUS

Completed