We were asked by an artist couple to renovate the kitchen of their house, located in a small coastal village in The Netherlands. The kitchen was outdated, dark and didn´t fit with their lifestyle. It was to have a better connection to the garden, which should also improve by adding a veranda and updating the terrace.

We proposed to make a kitchen in a style that fitted with the interior of the house and it´s owners, with honest, natural materials in a varnished steel frame. A team of skilled local craftsmen took on the job, delivering a kitchen with character, made with solid oak surfaces and honed Belgian Bluestone.

As the garden is located north of the house, the veranda was built in such a way that it would obstruct the natural light as little as possible, while being big enough to sit comfortably under it. We chose a painted wooden structure with glass sheets in between, placed assymetrical on a supporting structure, to keep the terrace free from columns.

 

 

 

Section

Plan

PROGRAM

Private residence

LOCATION

The Netherlands

YEAR

2017-2018

STATUS

Completed

CONTRACTOR:

Jeroen Schilperoort & Thomas Akerboom

PHOTOGRAPHS

Studio Dois

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: